Sambal Goreng Tempeh
Ingrediënten
Wat heb je nodig?
- 1 blok tempeh
- 1 ui gesnipperd
- 2 teentjes knoflook fijngehakt
- 1 rode peper fijngehakt (of meer als je pittig wilt)
- 1 theelepel kurkuma-poeder
- 1 theelepel Gula Djawa (palmsuiker)
- 1 theelepel zout
- flinke scheut Ketjap Manis
- olie
Bereidingswijze
Snijd het blok tempeh in de lengte in repen en daarna in de breedte in stukjes van ongeveer 4 cm.
Frituur de stukjes tempeh goudbruin en laat uitlekken op keukenpapier.
Bak de uien eerst goudbruin en voeg de knoflook en pepers toe en bak deze mee voor ongeveer 5 minuten.
Voeg de ketjap, suiker, zout, kurkuma-poeder en wat water toe en zo g dat het een zoet pittige saus wordt.
Meng de gefrituurde tempeh erdoorheen en bak nog even mee.
Maak er lekker witte rijst bij, wat komkommer en smullen maar.